Hayes Place Redevelopment Plans Rejected

Affinity Sutton, the successors to Broomleigh Housing Association, recently submitted their long awaited planning application to redevelop the site of the former sheltered housing in Chilham Way, overlooking the greens of Bourne Vale.

Although some public consultation was carried out before the application was made, the plans met with considerable opposition, particularly with regard to the density of the development, inadequate green space at the front of the units, traffic issues and impact on the green, among other objections.

The inclusion of housing designed for the elderly was welcomed, however, as were changes to increase the amount of off-street parking on the development.

The application went before a plans committee in late November where your local councillors and a representative of the Hayes Village Association spoke. The application was refused.

It now remains to be seen whether Affinity Sutton will resubmit amended plans, go straight to appeal on the rejected plans, or both.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s