Tag Archives: housing

Stevenson’s and Bowls Club Proposals Unveiled to Public

stack_of_plans-639x852.jpgTwo significant new developments planned for West Common Road are to be unveiled in public exhibitions this month.

The proposals for retirement housing on the old Stevenson’s Heating site, and an unconnected plan for a care home on the old Hayes Common Bowls Club are both expected to be submitted to the Council within the next few months.

Renaissance Retirement’s ideas for the Stevenson’s site can be seen at the Old Church Schools (next to the De Stefano showroom) this Thursday 9th November between 4 and 7pm

Carebase’s proposals for the former bowls club behind Burton Pynsent House (next to Hayes School) will be on display the following week at Hayes Village Hall on Wednesday 15th November between 3 and 8pm.

Advertisements

Plans in the Pipeline for Stevensons’ Heating Site

Residents near the old Stevensons’ Heating premises will shortly be seeing draft plans for a new sheltered housing scheme for older people on the site. The developers, Renaissance Retirement , will be contacting those living within a few hundred yards of the site to discuss their ideas before submitting a planning application, which they expect to do before Christmas.

Graham and Neil saw the plans yesterday with the developer and during discussions took the opportunity to stress the need for adequate off-site parking (though such schemes tend to generate lower traffic levels than ‘normal’ housing). They also noted that the architects involved appear keen to complement the building styles of the surrounding roads and to preserve as many of the trees along the edge of the site as possible.

Stevensons Gone 20170916_112939

We will watch the progress of the plans with interest and as always will welcome the views of residents.

Hayes Place – New Development Approved

At tonight’s Plans Sub-committee the Council approved Affinity Sutton’s plans for redeveloping the site of the former sheltered housing on Chilham Way.

The revised plans already included a reduction in the number of houses and the bulk of the buildings, as well as more green space at the front of the houses – not least as a result of your local councillors’ lobbying.

How the new development might look viewed from Bourne Vale (Affinity Sutton).
How the new development might look viewed from Bourne Vale (Affinity Sutton).

Tonight further measures and conditions were imposed including physical protection of the green between the site and Bourne Vale, and removal of ‘permitted development’ rights for the new homes, making it harder for the housing density to be increased further on the finished site.